Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A betegség lelki okai 1

2009.10.28

A mai túlhajtott életben, az embernek rengeteg elvárásnak kell megfelelnie, melyek, ha minden energiájukat belefektetik sem mindig jönnek össze úgy, ahogy azt megtervezték. Ez általában stresszeli az embert, annak ellenére, hogy tudja, nem sikerülhet minden. Mivel testünk már nem tud mit kezdeni a felgyülemlett dühvel, idegességgel, szomorúsággal, túlhajtottsággal, egy idő után fizikai jelekkel próbálja a tudtunkra hozni, hogy ideje lenne változtatni az életmódunkon. Amikor a lelki egyensúlyunk felborul, a lelki problémáink a testre fognak kivetülni, és ekkor jön az orvoshoz járás, és a fél vagyonunk kidobása a különböző gyógyszerekre és kezelésekre.

 

ImagePedig mindez elkerülhető. Tudom, hogy könnyű mondani, de fő a pozitív hozzáállás és higgyünk a gondolat erejében. Soha nincs késő, és ha már lekéstük a megelőzést, nézzük miképpen segíthetünk problémáinkon pénz, idő és orvos nélkül.

Legelőször is meg kell tudnunk mi a betegségünk. Ez után el kell gondolkodni, hogy ez mitől lehet. Nézzünk egy sablonos példát: Fáj a fejem. Kimerült és ideges vagyok. Persze vannak ennél sokkalta komolyabb problémák is. Ha megtaláltuk a betegség gócpontját, már csak szembe kell fordulnunk vele. A bajok nem minden embernél ugyanazt jelzik, a következő felsorolás csak egy irányvonal, mellyel eljuthatunk a biztos okokig. Az első részben az „a" és „á" betűs betegségeket fejtem ki röviden.

Image


Addison-kór: Súlyos érzelmi alultápláltság. Az én ellen irányuló harag.

Agyalapi mirigy (hipofízis): Zavarja, hogy az irányító szerepét tölti be.

Agydaganat: Helytelen beidegződések, önfejűség. Merev gondolkodás.

AIDS: Önmegtagadás. A nemi öröm bűntudat forrása. Az önbizalom hiánya.

Ájulás: El akar menekülni a világ és a problémák elől.

Alacsony vérnyomás: Fél a felelősségtől, nem mer elmenni a végsőkig.

Alcheimer-kór: Az ember el akarja hagyni ezt a bolygót. Nem tud szembenézni a valósággal. Megtagadja a világgal való együttműködést. Reménytelenség, tehetetlenség. Harag.

Alhasi görcsök: Félelem. Megállítani a folyamatot. Menstruációs fájdalmakról még később.

Alkoholizmus:
Talajvesztettség. Feleslegesség, üresség, bűntudat érzése. Az értéktelenség tudata. Kishitűség, lelkifurdalás. Önmagam tagadása.

Allergia: Kire vagy allergiás? Lemondás a hatalomról. Ki nem állhattok? Saját erőben való kételkedés. Az allergén által szimbolizált tulajdonság elutasítása. Később erről is bővebben.

Álmatlanság: Félelem. Nyugtalanság. Bizalmatlanság az élet folyamata iránt. Bűntudat, vagy félelem a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.

Anémia (vas hiánya a vérben): A világhoz való viszonyulás: "Igen, de…". Az öröm hiánya az életben. Félelem az élettől. Haszontalanság-érzet.

Anorexia (kórós étvágytalanság, soványság): Az élet megtagadása. Szorongás, önutálat, elutasító magatartás.

Aranyér: Aggódás a határidők miatt. Múltból átmentett harag. Félelem a folyamat elengedésében. Leterheltség. Nyomasztó érzés.

Asztma: Fojtogató, elnyomó szeretet. A beteg képtelen lélegezni önmagáért. Az érzelmek elnyomása. Sírás elfojtása. Az életben sok sérelmet nyelt le, és egyszerre szeretne megszabadulni tőlük, illetve többet szeretne kapni.