Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amulettek ée talizmánok

2010.03.18

Amulettek és talizmánok:

Az amulettek és a talizmánok a mágia eszköztárának legegyetemesebb és legnépszerűbb darabjai. Szinte minden népnél és kultúrában ismeretesek, az egyiptomiaktól és a zsidóktól kezdve, a mezopotámiaiakon, a görögökön és a rómaiakon át, a szibériai népekig vagy Kínáig. Elkészítésük külön tudomány, s valaha a szimbólumok és a megfelelések hallatlanul bonyolult ismeretét igényelte. Manapság a „boszorkányiskolák” foglalkoznak velük, hol tréfásan – hol komolyan, és az ezoterikus boltokban kaphatók, vagy az interneten rendelhetők meg.

Amulett
Az amulett elsősorban védelmül szolgáló tárgy (az „amulett” szó arab gyökerű, jelentése viselni, hordani), amelyet általában a testen elrejtve, például a nyakban viselnek. A mágikus védelem a legtöbb esetben egyet jelent a rontás megakadályozásával, a démonok vagy más ártó szellemek elijesztésével, távol tartásával. Aki amulettet hord, szellemi-fizikai egészségét védi. Természetes vagy ember alkotta tárgyat egyaránt lehet amulettként alkalmazni. A legkedveltebb természetes amulettek közé tartoznak a különféle kövületek, drága- és féldrágakövek, csigák, kagylók, karmok, fogak és gyökerek, az ember alkotta amulettek közé pedig az isteneket, angyalokat, szemeket és kezeket ábrázoló szobrocskák, a megmunkált fémek, vagy akár a fotók. A drágakő-amuletteket a bolygóállásoktól függően asztrológiai jegyek alá rendelték az idők során.

Türkiz amulettTürkiz medál: Az egyik leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára. Védelmet nyújtó kő, és emberemlékezet óta amulettként használják. Úgy tartják, ha megváltoztatja a színét, az a veszély vagy a hűtlenség jele. Tisztító kő. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben.

hegyikristály medálHegyikristály medál: A leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály a Földön. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát. Megkétszerezi biomágneses mezőnket, megvéd attól, hogy mások elszívják energiáinkat. Fokozza az extraszeánsz képességeket, és ráhangol a spirituális céljainkra.

Talizmán
A talizmán nem pusztán megvéd valamitől, hanem konkrét célok elérésében segít, és különleges erővel ruház fel, tehát alkalmasabb a varázslat előidézésére, mint kivédésére. Anyaga szintén változatos, ám minden esetben mágikus szöveggel vagy képpel látják el. A középkorban külön műfajként ismeretes a talizmán-mágia. Elkészítését az asztrológiailag megfelelő időpont határozza meg, és csak egy személyhez tartozhat, az áhított cél elérése után pedig általában meg kell semmisíteni. A “talizmán” szó vagy a görög „telesma” (tökéletesség), vagy a török „talism” (csodakép) kifejezésből származik. Manapság ezt a varázserőt a projekció jelenségével és az energetikával magyarázzák. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a tárgyak rendelkeznek egy csak rájuk jellemző rezgéssel. Ha érintkeznek velünk, képesek arra is, hogy felvegyék, felerősítsék, majd visszasugározzák ránk az energiát. Így voltaképp a mindennapi viseléssel és dédelgetéssel mi töltjük fel energiával őket.

Kőből faragott medál, ami talizmánként egészségünk védelmezője lehet.

Rózsaszínű turmalin medál. Mint a nemi vágy fokozója vonzza a szerelmet az anyagi és a spirituális világba. Biztosítékot ad arra, hogy a szeretet nem jár veszéllyel; arra ösztönöz, hogy bízzunk a szeretetben. Segít megosztani a fizikai örömöket. Elősegíti a békességet és a teljes ellazulást, összekapcsolja bölcsességgel és könyörületességgel, valamint megkönnyíti a gyógyító energiák befogadását.

Achát fog bőr szíjon. Finoman elősegíti önmagunk elfogadását, ami aztán erősíti az önbizalmunkat. Jótékonyan hat az önelemzésre, növeli a szellemi tevékenységet, mivel fejleszti az összpontosítást, a felfogást és az elemzőképességet.
Érzelmileg: ez a kristály győzedelmeskedik a negatív beállítottságon és a szívfájdalmon. Csillapítja az elfojtott haragot, és táplálja a szeretetet.
Spirituálisan: fokozza a tudatot, a kötődést a kollektíc tudathoz és az élet rendkívüliségének tudatát.

Medálként viselhető rubin zoisitban: Azzal a szokatlan tulajdonsággal rendelkezik, hogy erőteljesen felnagyítja a test körüli biomágneses mezőt. Ezáltal megerősíti teremtőképességünket, mely jelen esetben a pénz, az anyagiak bevonzását segíti elő.

Korall fog bőr szíjon. Ha mindenki számára látható helyen viselik, akkor oltalmazó amulett. Bújtatottan viselve a belső változások talizmánja. Elűzi az idegességet, a félelmet, a depressziót, a gyilkos gondolatokat, a pánikot és a lidérces álmokat.

Kis talizmános zacskók. Szerelem, védelem, egészség, gazdagság (vagy pénz) bevonzására valók. A lényeg, hogy napjában többször is a kezünkben legyen, hogy segítsen a pozitív gondolatok felidézésében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.