Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


egyiptomi horoszkóp

2009.03.21

Egyiptomi horoszkópok:

Az egyiptomi asztrológia alapja a több ezer éves kairói kalendárium. Az egyiptomi papok már több ezer éve kutatták a csillagok emberekre gyakorolt hatását. Mivel az istenségek igen fontos szerepet játszottak az életükben, róluk nevezték el az asztrológiai jegyeket.

 


Keresd ki a születési a táblázatból, a születési dátumod alapján az egyiptomi jegyedet, majd nézd meg a jellemzést!

 

Nílus

Január 1.- Január 7.
Június 19.- Június 28.
Szeptember 1.- Szeptember 7.
November 18.- November 26.


Amon-Ra

Január 8.- Január 21.
Február 1.- Február 11.


Maat

Január 22.-Január 31.
Szeptember 8.- Szeptember 22.


Geb

Február 12.-február 29.
Augusztus 21.- Augusztus 31.


Ozirisz

Március 1.- Március 10.
November 27.-December 18.

 
Izisz

Március 11.-Március 31.
Október 18. -Október 29.
December 19.-December 31.


Thot

Április 1.-Április 19.
November 8.- November 17.


Hórusz

Április 21.- Május 7.
Augusztus 12.- Augusztus 19.


Anubisz

Május 8.-Május 27.
Június 29.- Július 13.


Széth

Május 28.- Június 18.
Szeptember 28.- Október 2.


Básztet

Július 14.-Július 28.
Szeptember 23.-Szeptember 27.
Október 3.-Október 17.


Szahmet

Július 29.- Augusztus 11.
Október 30.- November 7.

 

 


Történet

A Nílus folyót istenként tisztelték Egyiptomban, mert az életet jelentette számukra, azáltal, ahogy táplálta a földet.

Személyiség

Nagyon kedves, nagylelkű vagy, aki mindig kész meghallgatni a körülötte lévő embereket. Kiváló érzékkel hangolódsz rá a beszélgetőpartneredre, és jó tanácsokat tudsz adni. Önzetlen vagy, és nem vársz viszonzást, mindig békésen és nagyvonalúan viselkedsz. Toleráns és segítőkész beállítottságod arra sarkall, hogy mindig segíts másokon, sajnos sokan meg is próbálják kihasználni ezt a tulajdonságodat. Amíg őszinték, addig nem is bánod, de ha becsapva érzed magad, keserű haragra gerjedsz, és akkor számolhatnak a következményekkel! Egy dolog azonban biztos, csak a saját ítéletedben bízol. Ha valamiről úgy ítéled meg, hogy érdemes belefogni, akkor mindent beleadsz. Óriási lelkesedéssel veted bele a munkába, amivel másokat is magad köré vonzol. A közös munka pedig sosincs ellenedre. Érzelmileg kiegyensúlyozott vagy, a családod mindig számíthat a támogatásodra. Mindig készen állsz arra, hogy szavakkal, gesztusokkal, vagy tettekkel támogasd a gyermekeidet és a párodat.

 

Amon-Ra


Történet

Amon jelentése "a Rejtett" vagy "a Titkolt", akit bálványként tisztelték Felső-Egyiptomban. Amikor Téba lett Egyiptom fővárosa, akkor Amon-Ra a király védelmező istenévé vált. Innentől kezdve, általánosan védő istenként emlegették.

Személyiség

Igazi karizmatikus egyéniség vagy. Kiváló nyelvérzékkel és a beszédkészséggel vagy megáldva, így könnyen meggyőzöl másokat a magad igazáról, és nem kell sok erőfeszítést tenned azért, hogy lenyűgözd őket. Az emberek élvezik a társaságodat, sok barátságra teszel szert életed során. Számos jó tulajdonságod van, mint bátorság, egyenesség és becsületesség, melyek sokat segítenek mindennapjaidban. Sokan tisztelnek ésszerű és egyenes döntéseiért. Nyugodt vagy és másokat is meg tudsz nyugtatni, képes vagy mindenkiből kihozni a maximumot. Született vezéregyéniség vagy, a vezetői képességek gazdag tárházával rendelkezel, például képes vagy globálisan szemlélni a problémákat. Kapcsolatok terén azonban már nem feltétlenül jellemző rád az egyenesség, néha szeretsz görbe utakon járni, mivel nehezen tudod elkötelezni magad. Ha azonban úgy érzed megtaláltad életed párját, erős kötelék alakul ki köztetek, mely érzelmi biztonságot nyújt mindkettőtök számára.

 

Maat


Történet

Maat, Ízisz után a második legjelentősebb női alak az egyiptomi mitológiában. Neve szó szerint anyát jelent.

Személyiség

Mély érzésű ember vagy, aki néha bizony komoly önbizalomhiánnyal küszködik. Ezért gyakran csapongsz a melankólia és a vidámság között. Érzékenységednek köszönhetően nagyon gazdag a fantáziád és a képzelőerőd. Sokan rejtélyesnek tartanak, és meglehetősen kíváncsivá teszed a nálad kevésbé komplex egyéniségeket. Sok türelemre van szükség hozzád, mert hajlamos vagy eltaszítani magadtól másokat csak azért, hogy védd belső világodat. Ezáltal azonban fennáll annak a veszélye, hogy teljesen elzárkózol a környezetedtől. Munka szempontjából a szociális jellegű foglalkozások vonzanak, kész vagy minden tehetségedet és nagylelkűségedet az emberek javára fordítani. Sokan csodálnak, amiért olyan lelkiismeretesen, és természetes őszinteséggel végzed a munkádat. Az talán nem is kérdéses, hogy a szerelem központi szerepet játszik az életedben, és a félelmeid ellenére képes vagy hegyeket megmozdítani azokért, akiket szeretsz.

 

Geb


Történet

Geb isten Su, és Tefnut fia, aki Nut égistennő bátyjaként és egyben férjeként a föld férfiasságát testesíti meg.

Személyiség


Gyakran vesz erőt rajtad a gyengeség, és úgy érzed, nincs elég energiád. Nem vagy képes minden lehetséges következményt átlátni, mielőtt egy döntést meghozol, mivel egyszerre csak egy dologra tudsz koncentrálni, és a távoli jövőig nem igazán látsz előre. Kimondottan félénk és érzékeny vagy, ami könnyen befolyásolhatóvá és kiszolgáltatottá tesz. Hajlamos vagy feláldozni magad a kapcsolataidban, és ezt gyakran ki is használják. Mindenki tudja, hogy rád lehet számítani, mivel minden hozzád fordulót meghallgatsz, és megőrzöd a titkaikat. Olyan szakmák passzolnak hozzád, ahol másoknak szentelheted a figyelmedet, és az is fontos számodra, hogy munkádnak művészi tevékenységhez legyen köze. Végül is bármilyen munkában örömödet leled, ha hagynak nyugodtan dolgozni, és a saját kis világodban létezhetsz. Érzékeny partnerre vágysz, akitől sok megerősítést kaphatsz, és akivel megoszthatod az életedet, és képes megérteni és tiszteletben tartani hóbortjaidat.

 

Ozirisz


Történet

Ozirisz az újjászületés és az örökké valóság jelképe Egyiptomban, az egyik legnagyobb egyiptomi istenség. Húgát, Íziszt vette feleségül, majd közösen uralkodtak Egyiptomban és megalapozták a civilizációt.

Személyiség

Kíváncsi természeted mindig új kalandok felé sodor, de legjobban a spontán és rendhagyó események vonzanak. Hiszel az életben és bízol magadban. Nem jellemző rád, hogy feladnál bármit. Létezésed minden pillanatát intenzíven éled meg, nem félsz az elbukástól, mert számodra mindig van menekülés vagy visszaút. Ettől csak még izgalmasabb a kaland. A te életedben semmi sem állandó, minden folyamatosan változik, veled együtt. Bár nem vagy immunis a csalódással szemben, sajnos kényszeres optimizmusod túl gyakran kerekedik felül józan ítélőképességed felett. A közömbösség szó nem található meg a szótáradban. Ez a felfogásod gyakran okoz problémákat, és néha meginog a magadba vetett bizalmad is. Egyszerre vagy erős és sérülékeny. Szenvedélyed vezérel, de emellett képes vagy átlátni a dolgokon, és csak néha mész túl messzire, megtagadva önmagadat. A barátság fontos számodra, a szerelem is ily módon talál rád.

 

Ízisz


Történet


Ozirisz feleségeként, Ízisz maga a megtestesült anyaistennő, a születés, az utazás és az állam védelmezője.

Személyiség


Éber elmével áldott meg a sors. Nyílt és érdeklődő személyiség vagy, aki képes a legtöbbet kihozni saját magából és a lehetőségeiből. Tele vagy energiával, és mentes vagy mindennemű előítélettől. Követed az ösztöneidet, melyek érdekes kalandok és élmények felé sodornak. Az emberségbe vetett hited megingathatatlan. Még ha olykor be is csapnak, alapvetően optimista és pozitív beállítottságodon ez mit sem változtat. Nyugodt, magabiztos természeted és nagylelkűséged csodákra képes. Ajánlott pályák számodra az emberi erőforrással, vagy a jótékonysági tevékenységgel kapcsolatos szakmák, ahol remekül kamatoztathatod képességeidet. Mélyen szerelmes típus vagy. Azon szerencsések közé tartozol, aki képes frissen tartani kapcsolatát sok-sok meglepetéssel. Néha azonban túl idealista elképzeléseid vannak a szerelemről, és inkább örökké vársz az igaz szerelemre, mintsem körülvedd magad olyan emberekkel, akik nem érik el az általad felállított mércét.

 

Thot


Történet

A bölcsesség és az írás isteneként tartják számon. Ozirisz tanácsadója és Hórusz védelmezője volt.

Személyiség

Kíváncsi és vállalkozó kedvű természetednek köszönhetően minden nagyon érdekel, főleg, ami furcsa és szokatlan. Harcos lelked arra ösztönöz, hogy feszegesd saját határaidat, de mindezt úgy teszed, hogy nem veszted szem elől az igazán fontos dolgokat sem. Éber vagy és felvilágosult, aki sok időt fordít az élet alapvető dolgaira. Az élet nagy kérdéseivel való foglalatoskodásban leled örömödet, melyek boldogságot hoznak neked. Egyáltalán nem vagy számító, nagylelkűség és őszinteség jellemez. Ebből kifolyólag nem nehéz számodra, hogy megnyerd az embereket, és rávedd őket, hogy támogassák elképzeléseidet. Elhivatottságod és előrevivő szemléleted jó eszközök a kezedben ahhoz, hogy mindig meggyőzőek legyenek szempontjaid és érveid. Természetes tekintéllyel rendelkezel, a környezetedben élők közül sokan elismernek. Kiváló pedagógiai adottságokkal rendelkezel, a tanári vagy a kutatói pálya igazán neked való. Hiszel az adott szó hatalmában, mindig megtartod, amit ígérsz. Érzelmi életed remekül működik, igazi főnyeremény vagy a családod és a partnered számára.

 

Hórusz


Történet

Hórusz a menny, a csillagok és a szerelem istene. A fáraók védelmezője volt, egyike a legfontosabb és legidősebb egyiptomi istenségeknek.

Személyiség


Kedves és nagylelkű, bár kissé pragmatikus jellem vagy, ennek ellenére igen nagy népszerűségnek örvendesz. Tisztán látod a céljaidat, tudod, mit szeretnél elérni az életben. Egy harcos lelkével mész előre, képes vagy nagy projekteket is irányítani. Szeretsz kockázatot vállalni, és nem hátrálsz meg a hosszú távon kamatozó lehetőségektől sem. Van elég önbizalmad, hogy felelősséget vállalj, és végigvigyed mind azt, amibe belekezdtél. Szereted, ha a te kezedben van az irányítás, ami nem tetszik szükségszerűen mindenkinek. Főleg akkor csökken népszerűséged, mikor elveszíted a türelmed, vagy nem viselkedsz elég tapintatosan. A hasznodra válna, ha dolgoznál a diplomáciai érzéked fejlesztésén, bár ezzel te is tisztában vagy. Vonz a politikai pálya, érdekelnek a társadalmi kérdések. Ha teheted, felszólalsz az elnyomottak érdekében, és a közjavak igazságosabb elosztásán munkálkodsz. Az életed során vélhetően sokat fogsz tenni az igazságtalanság ellen.

 

Anubisz


Történet

Anubisz, a halál és a túlvilági élet istene. Felügyelte a mumifikáló ceremóniáját, figyelte az elhalálozókat. Megvizsgálta a lelküket, és védelmet biztosított a számukra, békét ajánlva nekik.

Személyiség


Kissé paradox egyéniség vagy. Magányra vágysz, ugyanakkor szenvedélyesen keresed a társaságot. Rejtélyes vagy, tele titkokkal. Inkább az árnyékot kedveled, mint a fényt, a névtelenséget, mint a népszerűséget. Megveted a hírnevet, ez diszkréciód titka. Minden helyzetben lojális maradsz, magaddal és másokkal szemben is őszinte vagy. Igazi idealista személyiségként, túláradó érzelmekkel bírsz. Számos csalódást szenvedsz el életedben emiatt, de ezeknek szerencsére nincs maradandó hatásuk. A szenvedések olykor kihozzák depressziós hajlamodat, de képes vagy uralkodni bizonytalanságodon, és egyedül is megtalálod a megoldást problémáidra. Természettől fogva tehetséged van a gyógyításhoz. Szeretsz emberekkel foglalkozni, ezért a tanítás, vagy a pszichológiával kapcsolatos területek is passzolnak hozzád. Jó érzéked van ugyanis a tudat alatti világ megértéséhez is.

 

Széth


Történet

Széth a sötétség, a káosz, a sivatag, a vihar és a háború istene, a gonosz megtestesítője.

Személyiség

Ambiciózus, szenvedélyes és tökéletességre törekvő maximalista vagy, aki mindig egyre magasabbra teszi a mércét. Számodra az akadályok azért vannak, hogy leküzdhesd őket, ezért folyton új kihívások után nézel. Akkor érzed, hogy élsz, ha kihívásoknak kell megfelelned. Jellemző rád, hogy szeretsz gyorsan túl lenni a dolgokon, és nem szívesen tekintesz a múltba. A baj csak az, hogy nem mindig tanulsz a tapasztalataidból, vagy legalábbis nem időben. Mindig újra és újra próbára teszed a képességeidet, de ez sosem elég. Gyűlölöd a középszerűséget. Paradox személyiséged sok belső harcot okoz neked. Olykor legszívesebben elmenekülnél a világból, a problémák és a nehéz szituációk elől, és feladnál mindent, hogy egy kis békére lelhess végre. Az idő előrehaladtával azonban egyre kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válsz. Olyan munkára vágysz, ahol kiélheted a kreativitásodat, és szabadon létezhetsz. Sokszor fog el az érzés, hogy csakis magadra számíthatsz. A többiek, mintha mindig egy lépéssel mögötted járnának. A szerelemben csak nehezen leszel úrrá a féltékenységen, de az erős szenvedély, mely összehozott a partnereddel, képes arra, hogy életben tartsa a kapcsolatot.

 

Básztet


Történet

Básztet a nőiesség megtestesülése, a szerelem és a termékenység istennője. Általában macskafejjel, vagy macskák társaságában ábrázolják.

Személyiség


Alapvetően védekező természetű vagy, aki mindig készen áll arra, hogy megvédje magát. Az éberség az egyik legnagyobb erősséged, de a túlzott óvatosságod néha akadályt jelenthet. Gyakran tűnsz gyengének és szégyenlősnek, hajlamos vagy elmenni a jó lehetőségek mellett, vagy elodázni, hogy új embereket ismerhess meg. Ez a félénk viselkedés azonban hátráltathatja a személyiségfejlődésedet, pedig van benned elég báj és vonzerő. Diplomáciai érzéked, jólelkűséged vonzóvá tesz mások szemében. Könnyen rá tudsz hangolódni a beszélgető partnereidre, és mindig megtalálod egy társalgás során az odaillő szavakat. Tapintatos vagy, aki úgy halad előre, hogy nem kelt hullámokat, nem harsogja túl a többieket, és nem fúr másokat. Olyan partnerre vágysz, aki képes megérezni lelked rezdüléseit, és nem gyengít, vagy bánt meg téged soha.

 

Szahmet


Történet

Szahmet jelentése "erő, hatalom", ő volt a háború és a vita istennője. Aszályt és éhínséget okozott, őt tartották az emberi boldogtalanság forrásának.

Személyiség

Szenvedélyes vagy, és hajthatatlan. Büszkeséged és határozottságod, életerős egyéniséggé formál. Rendkívüli önuralommal bírsz, és igen kemény tudsz lenni magadhoz és másokhoz is. Karakteres jellemvonásaid miatt nem sok igaz barátod van, pedig nagyon elnéző tudsz lenni másokkal. A büszke külső mögött egy őszinte, érzelmes és figyelmes ember lakozik, aki elismerésre vágyik, és nem tolerálja a csalást. Ez az etikus munka morál hajt az igazságszolgáltatás különböző területeire, mint jogi pálya, ahol ki tudsz teljesedni, és képességeidet tudod kamatoztatni. Az emberek, amikor rossz passzban vagy óvatosan járnak körülötted, és vigyáznak, hogy ne keresztezzék az utadat. Ilyenkor nem vagy túl kellemes társaság. A mogorva és antiszociális viselkedésed hagy némi kivetni valót.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.