Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tökéletes haj

2009.03.17

Most elmesélek egy nagy titkot. Amikor kicsi voltam, nagyon sokáig alig volt hajam, mondhati tényleg kopasz voltam. Aztán egyszer csak kinőtt a hajam és azt terveztem, hogy megnövesztem. Persze nem lett belőle semmi, mert anyukámék mindig levágatták. És milyen igazuk volt. A rövid hajnak rengeteg előnye van. Például az elől és oldalt rövidre nyírt, enyhén ritkított hajból az ember otthon fodrász nélkül is szuperjó frizurát készíthet. Persze, ehhez elengedhetetlenek a hajformázási kellékek, így a hajhab és a hajzselé. A borzas haj elkészítéséhez viszont nem ajánlatos zsleét használni, mert attól csak összeragadnak a hajszálak.
Ha valaki esetleg nem tudná, még ma is divat a frufru. A vállig érő, tépett frizura játékosságát az egyenesre vágott frufruval bármikor feldobhatjuk. Ebben az esetben a hajvégeket kifelé, míg a haj felső rétegét befelé szárítjuk, végül pedig egy kis zselével rögzítjük a tincseket.
S ha már a féhosszú hajakról van szó, akkor íme még egy ötlet, hogyan tegyünk ezt a frizurát még izgalmassabbá. A hajunkat válasszuk el valamelyik oldalon. A homlok feletti hosszabb részt vegyük három felé, fonjuk be, majd fűl mögött tűzzük meg egy csattal.

 

 

Sokszor fordul elő az is, hogy az ember annyira készül egy buliba, hogy végül kifut az időből, és nincs már ideje igazi hajkölteményt készíteni magának. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, csak egy fésűre van szükség, majd homlokrésznél egyoldalról kiindulva a fésűvel V vagy hullám vonalat rajzolva hátra fésülni a hajat, végül pedig egy copfban összefogni. Máris kezdődhet a buli.
Most pedig következhet a hosszú haj, az igazi lehetőségek tárháza. Ebből lehet csak igazán szép hajkölteményeket varázsolni. Itt már szóba jöhet a konty, a copf, és a manapság egyre inkább divatos feltűzött frizura, amelyhez csak néhány csattra van szükség.

 

 

Van aki a haj formájával nincs megelégedve, viszont egyre többen vannak olyanok is, akik a hajszínüket szeretnék megváltoztatni. Most számukra következzen néhány jótanács. Elsőként talán az, hogy ha már úgy döntünk, megválunk természtes hajszínünktől azt inkább bízzuk fodrászra. Főleg, ha nemcsak hajszínezésről van szó, (hiszen a színezők öt-hat mosás után lekopnak), hanem hajfestésről, mert ebben az esetben a fodrász segíteni tud a megfelelő szín kiválasztásában, kikeveri a kívánt színt és könnyedén felviszi a hajra. Ennek csupán az a hátránya, hogy a festék lenő a hajról, ezért gyakran kell a haj tövét újrafesteni. A színező viszont a hajmosással egyenletesen kopik le.
Ja, és még néhány mondat a dauerolásról. Ezzel a módszerrel csodás göndör fürtök varázsolhatók, persze ennek is megvan a hátránya. A dauervíz elégeti a hajat, ezért rengeteg haja kihullik tőle az embernek. Ráadásul visszaegyenesíteni sem egyszerű dolog. Legjobb, ha az ember megvárja míg lenő és a töredezett végeket levágatja. Ez azonban hosszú folyamat, szóval, érdemes ezt a dolgot alaposan átgondolni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Usually needle, calyces tumours, months?

(uhaupleziho, 2019.05.29 10:07)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Without A Prescription</a> wqo.hxhr.angyalka.eoldal.hu.ffz.pd http://mewkid.net/buy-prednisone/

For simpler nurse, over-adherence obstetricians.

(ulaimedejah, 2019.05.29 08:03)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone No Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone Online</a> lso.kwuz.angyalka.eoldal.hu.lpj.kc http://mewkid.net/buy-prednisone/